Keresés

Lakásszellőztető rendszerek

A levegő minősége olyan tényező, amely nagyban befolyásolja lakóterünk kényelmét és komfortját. A légszellőztető rendszerek a legjobb beltéri levegőminőséget garantálják, miközben energiát takarítanak meg.

A levegő oxigéntartalma, a hőmérséklet és a levegőminőség alapvető fontosságúak a jó közérzet szempontjából. A lakás levegőjének minősége nem csak ránk van hatással, hanem hosszú távon (pl. a páratartalmon keresztül) magára az épületszerkezetre is.

Légszellőztető rendszereink segítenek a beltéri levegőn lehető legkielégítőbb előállításában. Nem csak friss levegőt biztosítanak, hanem a CO2-t és a nedvességet is a kültérbe juttatják. Az innovatív hővisszanyerő technológiának köszönhetően energiatakarékosan üzemelnek, a levegőt szűrik így megakadályozzák a nemkívánatos részecskék lakótérbe jutását. Ez kellemes komfortot biztosít, hiszen - különösen zajos területeken - mivel az ablakokat nem kell kinyitni, kevesebb zaj lép be az utcáról.

 

Tudjon meg többet a Vaillant szellőztető termékeiről

 

A légszellőztető rendszerek előnyei

  • Energia- és költségmegtakarítás a hővisszanyerés révén
  • Friss levegő jelentős hőveszteség nélkül
  • A por, a pollen és a porszemcsék kiszűrése
  • Külső zajterhelés csökkentése

Követelmények, amelyeket az otthonában teljesíteni kell

  • Helyet kell biztosítani a szellőző csővezetékek számára

Energiamegtakarítás hővisszanyeréssel

Légszellőztető rendszerünk friss kültéri levegőt biztosít és eltávolítja az elhasznált beltéri levegőt. A távozó levegőben lévő hőt egy hőcserélő segítségével a beérkező friss levegőbe továbbítják, ami akár 95% -os hővisszanyerést is eredményezhet. Az épület hőigénye, ezáltal az energiaköltsége így 20%-kal is csökkenthető. Légszellőztető rendszereinket a Vaillant más fűtési technológiával is zökkenőmentesen kombinálhatjuk - így ezekkel a kombinált rendszerekkel további energiát takaríthatunk meg.

A recoVAIR szellőzőrendszer

A Vaillant recoVAIR lakásszellőztető komfortos, egyszersmind gazdaságos megoldás a lakások és családi házak számára, ami nem csupán az egészséges helyiségklímáról, valamint az épületszerkezet védelméről, hanem az automatikus hővisszanyerésről, illetve a mérhető energiamegtakarításról is gondoskodik.

Por- és pollenszűrés

Mielőtt a levegő az épületbe érkezik, a szellőztető berendezések szűrői megszűrik azt. Ez azt jelenti, hogy sem por, sem pollen, sem pedig egyéb részecskék nem kerülhetnek be a helyiségekbe, ami különösen fontos pl. az allergiás betegek számára. A renszer a páratartalom szabályozásával megakadályozza a penészedést és kiküszöböli a poratkák káros hatásait is.

A legjobb fűtési rendszer

A lehető "legjobb" rendszer nem létezik. Ám nem olyan nehéz megtalálni azt a rendszert, ami az Ön igényeinek megfelel. Konzultáljon a Vaillant szakembereivel, akik segítenek Önnek a megfelelő rendszer megtervezésében és kialakításában.

Szakember keresése