Keresés

Szabályozók

A fűtési vagy melegvíz-készítési rendszerek által elérhető potenciált csak akkor aknázhatjuk ki maximálisan ha szabályozót használunk. A szabályozó automatikusan paraméterezi és beállítja a fűtési rendszerét és természetesen Ön is egyéni igényeinek megfelelően változtathatja a beállításokat.

A szabályozás és beállítás a fűtési rendszer hatékony működéséhez szükséges. A rendszereket egy vagy több be és kimeneti változó befolyásolja, ami lehet például a napsugárzás intenzitása, vagy a külső hőmérséklet változása.

Az aktuális értékek (valós szobahőmérséklet) folyamatos mérése és folyamatos összehasonlítása a kívánt értékkel (előre beállított szobahőmérséklet) lehetővé teszi, hogy a rendszer saját magát szabályozza ennek érdekében.

A fűtésszabályozás előnyei:

  • Segít energiát megtakarítani
  • Kényelmes
  • Kellemes hőmérsékletet biztosít mindenkor
  • Az időjárás változásnak megfelelően működik

Fűtési szabályozók, melyek minden szükségletet fedeznek

Manapság csaknem minden fűtési rendszer rendelkezik szabályozóval. Az összetett rendszerek esetében szabályozó használata elengedhetetlen, például amikor gáz kondenzációs kazán, szolár rásegítéssel és tárolóval együtt működik. A szabályozó feladata az egyes komponensek összehangolása.

Az Ön dolga csupán annyi, hogy a kívánt hőmérsékletet beállítja. A többit a szabályozó elvégzi.

Szobahőmérséklet időjárás vagy jelenlét esetén

A Vaillant szabályozói biztosítják a rendszer optimális működési feltételeit, így energiát takarítanak meg. Az időjáráskövető szabályozó például automatikusan, a külső hőmérsékleti feltételekhez igazítja fűtési vízhőfokot. Lehetőség van a fűtési idő manuális állítására, így egy rövidebb távollét alatt a hőmérséklet csökkenthető. A szabadság üzemmódnál beállítható a hazatérés időpontja, így kellemesen meleg lakásba érkezhetünk meg.

A legjobb fűtési rendszer

A lehető "legjobb" rendszer nem létezik. Ám nem olyan nehéz megtalálni azt a rendszert, ami az Ön igényeinek megfelel. Konzultáljon a Vaillant szakembereivel, akik segítenek Önnek a megfelelő rendszer megtervezésében és kialakításában.

Szabályozók

A Vaillant szabályozóinak termékpalettáját az alábbi linkre kattintva ismerheti meg:

Szabályozók