Keresés

Melegvíz tárolók

A fűtés és használati melegvíz-készítés nagy energiaigényt jelent minden háztartás számára. A melegvizes tároló esetében azonban, azonnal nagy mennyiségű forró víz áll a rendelkezésére. A tárolókat sokféle hőtermelővel lehet hatékonyan kombinálni. Lehet ez gáz vagy akár napenergián alapuló is.

A tárolók kiválóan alkalmasak a különböző működési elvű hőtermelőkkel való együttműködésre. Jó példa erre a hagyományos energiaforrások, a gáz- vagy olajalapú fűtés szolárrendszerrel kombinált összeállítása, így az új, vagy felújításra szoruló fűtési rendszer megtervezését nagyfokú szabadság jellemzi.

A melegvíz készítő- illetve melegvíz tárolók kiváló szigeteléssel vannak ellátva mely fűtés közben energiát spórol és a tárolás alatt megakadályozza a hőveszteséget. A melegvíz így mindig az Ön rendelkezésére áll magasszintű komfortot biztosítva akár a fűtéshez akár a használati melegvíz vételezéshez.

Egyes melegvíz tartályok belső zománcréteggel rendelkeznek, így a kiváló korrózióvédelem mellett megfelelnek a legszigorúbb egészségügyi előírásoknak is.

A tárolók széles méretválasztékban érhetők el.

A használati- és melegvíz tárolók előnyei:

  • Kényelmes, mivel a meleg víz mindig rendelkezésre áll
  • Hatékonyan kombinálható különböző hőtermelőkkel

A telepítési helyszínnel kapcsolatos követelmények / Amit Önnek kell biztosítania

  • Megfelelő méretű helyszín a tároló elhelyezéséhez
  • Kompatibilis fűtési rendszer

Tárolótípusok

A rétegtároló gyors és energiahatékony módja az azonnali melegvíz vételezésnek. Ebben a tárolóban a melegvíz a hőmérsékletének megfelelően, rétegekben különböző magasságban tárolódik, a legmelegebb legfelül.

A puffertartályok tulajdonképpen kombinált tartályok és két tartállyal rendelkeznek. Az egyik a konyhai vagy fürdőszobai melegvíz vételezést szolgálja ki, míg a másik a fűtővizet. Télen a használati melegvíz a fűtővíz hőveszteségét hasznosítja, ezért kevesebb energia szükséges a felmelegítéshez. A puffertartályok kiválóan alkalmasak különböző hőtermelőkkel való kombinációra.

Rendszer kombinációk

A fűtési illetve melegvíz-készítési rendszer korszerűsítése esetén számos kombinációs lehetőség merülhet fel. Javasoljuk, hogy kérje ki Vaillant szaktanácsadóink véleményét, hogy az Ön számára legmegfelelőbb rendszer épülhessen meg.

A legjobb fűtési rendszer

A lehető "legjobb" rendszer nem létezik. Ám nem olyan nehéz megtalálni azt a rendszert, ami az Ön igényeinek megfelel. Konzultáljon a Vaillant szakembereivel, akik segítenek Önnek a megfelelő rendszer megtervezésében és kialakításában.

Vaillant tárolók

A Vaillant melegvíz-tárolóit az alábbi linkre kattintva ismerheti meg:

Melegvíz-tárolók