Keresés

Történelem

Johann Vaillant, családja tizedik gyermekeként megalapítja saját műhelyét, amelyben rézműves eszközöket és szivattyúkat gyárt. Ezzel veszi kezdetét egy nagyszerű sikertörténet.

2013 MS Vaillant kiállítási hajó túra Európában

A "Mozgásban az energia" szlogen keretében a Vaillant Európa 8 országában mutatta be energiatakarékos fűtéstechnikai rendszereit. A 100 méter hosszú Vaillant hajó március és szeptember között 50 különböző eseménynek adott otthont.

2012 Kazán és hőszivattyú technológiát egyesítő Hibrid rendszerek

2012 augusztusában a Vaillant megkezdte az új hibrid hőszivattyús rendszerek gyártását. A kompakt hőszivattyús rendszer egyesíti a megújuló energiá alkalmazhatóságát és az alacsony beruházási költségekkel. A maximális energiahatékonyság érdekében a hőszivattyú egy kondenzációs kazánnal működik együtt.

2011 Intuitív szabályozási komfort - calorMATIC

A felhasználóbarát termékek gyártásának a Vaillantnál már hagyománya van. A calorMATIC szabályzók ezt a hagyományt folytatják, miközben új utat mutatnak a szabályozástechnikában. A modern, intuitív beállítások, az egyszerű "tekerd és nyomd" kezelés, mind a személyre szabott használatot garantálják.

2011 Egy családi erőmű az otthonában

Az ECOPOWER 1.0 mikro-CHP rendszer az energiafelhasználás egy hatékony alternatíváját kínálja minden háztartásba. Az elektromos áram előállítása közben keletkező hőt hasznosítva fűtést biztosít elsősorban családi házak és lakások számára. Vaillant egy olyan technológiát biztosít ezzel, amely régóta hiányzott a piacon. Az intelligens "all-round" rendszer környezetbarát és rendkívül hatékony.

2010 zeoTHERM: kicsi, hatékony és eredményes

Vaillant új mércét állít fel a zeoTHERM zeolit-gáz hőszivattyúval. Ez az első alkalom, hogy háztartások is kihasználhatják fűtésre a zeolit és viz természetes tulajdonságait. Ez a technológia úttörő a piacon: nem csak energiát takarít meg, de alacsony CO2-kibocsátást is biztosít.

2007 Nyitás az ázsiai piacokon

A Vaillant is, Ázsia is fejlődik. A nyitás nyilvánvaló lépés. Megnyílik egy gyár a kínai Wuxi-ban és a Vaillant megkezdi működését az ázsiai-csendes-óceáni piacokon.

2001 Vaillant Group

Az értékesítési portfólió növelése érdekében a Vaillant felvásárol több fűtéstechnikai márkát, hogy a Vaillant-csoport keretében így tudjanak megfelelni a különböző országok, régiók eltérő piaci igényeinek és feltételeinek.

1999 Egy évforduló - számos ok az ünneplésre

125 éves fennállását a 40 milliomodik eladott kazánnal és a "Német Minőség" Díjjal ünnepli a Vaillant.

1997 Szolár fűtési rendszerek bevezetése

A szolár rendszerek bevezetésével a Vaillant tovább bővíti termékkínálatát a megújuló energiaforrások területén. Egy fontos lépés a jövő felé.

1995 Gyártás és fejlesztés egy helyen

A Vaillant kifejleszt, gyártani kezdi és piacra dobja az első falikazánokat. A márka ismét igazolja ezzel, hogy a piacon ő az új, környezetbarát technológiák fejlesztésének úttörője.

1991 Új, környezetbarát megoldások

Az új, alacsony károsanyag-kibocsátású termékekkel a Vaillant teljesíti a szabványok által előírt szigorú környezetvédelmi előírásokat. Az új kazán legfontosabb előnye annak alacsony emissziós rátája. A siker bizonyítja, hogy a Vaillant helyes úton jár: új márkaképviseletek nyílnak Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon és Törökországban is.

1970 Vaillant a világban

Újabb képviseletek nyílnak Hollandiában, Franciaországban, Ausztriában, Angliában és Olaszországban. A Vaillant egyre nagyobb nemzetközi népszerűséget élvez. 1972-re az eladott kazánok száma eléri a 8 milliót.

1967 Fűtés és melegvíz-ellátás egy készülékben

A Vaillant sikeresen egyesíti a fűtés és melegvíz készítés feladatait egy fali készülékben a "Combi-Geyser VCW 20" kazánban. Ez a kazán igazolja, hogy lehetséges gyors felfűtés szabályozható teljesítmény mellett.

1961 A fali Gejzír forradalmasítja a piacot

Vaillant újradefiniálja a technológia lehetőségeit, és megalkotja az innovatív és helytakarékos "Circo-Gejzír MAG-C 20"-at, a világ első falra szerelhető kazánját.

1924 Központi fűtés - a Vaillant találmánya

Korábban a helyiségeket egyedi módon kandallókkal kellett melegíteni. A központi fűtés - kazán és a hozzá tartozó rendszer -, első alkalommal ad lehetőséget arra, hogy a szükséges hőt radiátorok segítségével egy központi készülékkel biztosítsuk. A Vaillant újra irányt mutat.

1905 Egy újabb ötlet: helytakarékosság a fürdőszobában

Vaillant az első gyártó, aki falra szerelhető vízmelegítőt készít, és ezzel a találmánnyal helyet takarít meg a fürdőszobában.

1899 A "nyúl" lesz a márka arca

Egy húsvét vasárnap, Johann Vaillant egy magazint lapozgatva meglátott egy képet egy tojásból kikelő nyusziról. Azonnal tudta, hogy ez a nyuszi lesz a Vaillant márka védjegye. Az idők folyamán a védjegyet többször korszerűsítették és mára a fűtéstechnikai piacon Európa legismertebb logójává vált.

1894 Az első úttörő találmány

A "zárt rendszerű" melegvíz készítéssel, Johann Vaillant forradalmasítja a piacot. Ez az első alkalom, hogy a víz felmelegítése úgy történik gázzal, hogy a zárt csőhálózatban áramló víz nem kerül érintkezésbe az égéskor keletkező káros anyagokkal. Egy valódi forradalom a fürdőszobában.

1874 Egy nagy sztori kezdete

Johann Vaillant, családja tizedik gyermekeként megalapítja saját műhelyét, amelyben rézműves eszközöket és szivattyúkat gyárt. Ezzel veszi kezdetét egy nagyszerű sikertörténet.