Keresés
Kifutott termék

Applikáció bázisú eRELAX rádiófrekvenciás szabályozó

Intelligens, időjárás-követő egykörös helyiséghőmérséklet-szabályozó melegvíz-készítéssel

  • Fűtési rendszerének egyszerű és komfortos hőmérséklet szabályozása útközben, okostelefonon vagy táblagépen keresztül
  • További, számos funkció, mint pl.: előre definiált személyes profilok és javaslatok a még magasabb hőkomfortért
  • Az online időjárási adatok alapján nincs szükség külső hőfokérzékelő telepítésére
  • Energia-megtakarítás a fűtési üzem intelligens optimalizálásával, valamint flexibilis, rövidtávú hőmérséklet illesztésekkel
  • Kábel nélküli (WLAN) kommunikáció
Szabályozó

Áttekintés

eRELAX alkalmazás alapú távszabályzó

Az eRELAX név mindent elmond: a Vaillant új, intelligens rádiós vezérlőjével nyugodtan pihenhet. A világ bármely pontján is legyen fűtési rendszere, a működési paramétereket (pl. a fűtési időket, a fűtési és melegvíz-hőmérsékleteket) egyszerűen beállíthatja egy könnyen érthető és ingyenes alkalmazás segítségével okostelefonjáról vagy tabletjéről. Ráadásul az eRELAX képes tanulni is, így mindig az Ön igényeinek megfelelő optimális energiafelhasználással teremt valóban kényelmes környezetet.

A rádiós vezérlő online, valós időjárási adatok alapján működik, így külső hőmérséklet-érzékelő telepítése sem szükséges. A fűtési görbe ezáltal automatikusan beállított és csak akkor kell változtatni, ha Önnek szükséges. A maximális hatékonyság érdekében számos funkciót, mint például a fogyasztási adatok előrejelzését, ajánlásokat az optimális használatra, stb. előre meghatározott profilok biztosítják.

Ha esetleg nincs kéznél a telefon, vagy tablet, akkor az eRELAX egyszerű, átlátható kezelőfelületén otthon saját kezűleg is beállíthatja a kívánt funkciókat. A kijelzőn minden paraméter jól látható, a szabályzó kezelése magától értetődő.

E-tinta kijelző

A termosztát folyamatos kijelzése E-tinta kijelző segítségével történik. Ezt a technológiát, amikor is a papír előnyeit a számítógépek képernyőivel kombináljuk elektronikus papírnak vagy röviden E-papírnak is hívják. Az ilyen képernyők alkalmazása mindenekelőtt az elektronikus könyvek, az úgynevezett EBook-ot használó olvasó készülékekből ismert.

Az E-tinta kijelző ugyanúgy visszaveri a fényt, mint a hagyományos papír. A kijelzéshez kizárólag akkor van szükség energiafelhasználásra, ha az ott megjelenített tartalom (Pixel) megváltozik a képernyőn. Az ilyen működés rendkívül pozitívan hat az elemekkel működő termosztát élettartamára. A kijelzések mentesek a villódzástól, stabil a betekintési szögük és rendkívül energiatakarékosak.

Működés

Ez a termék csak eBUS kommunikációra képes gáz- vagy olajtüzelésű fűtőkészülékekkel köthető össze, és használatához internet hozzáférésre van szükség.

A rendszer alapvetően két fő komponensből áll:

  • Kommunikációs egység
  • Termosztát

A kommunikációs egység rádiójel segítségével kapcsolódik a szabályozó készülékhez. A hatósugár szabad térben maximum 100 méter. Ugyanígy történik a kommunikációs egység kapcsolódása az internet hozzáféréshez (Wi-Fi) is. Mindkét rádiós kapcsolat olyan módon működik, hogy a beállított paraméterek megváltoztatására egy interneten keresztül bekapcsolódó alkalmazás is lehetőséget ad.

A kommunikációs egység vezérli a hőtermelőt (eBUS).

A szabályozó kimondottan melegvíz-ellátással rendelkező, eBUS kommunikációra képes Vaillant gázfűtési rendszerekhez alkalmas (visszafelé egészen a 2007-ben gyártott termékekig kompatibilis).

A Vaillant eRELAX Applikációja:

Az eRELAX Applikáció beüzemelésének alapfeltétele egy működőképes, DHCP üzemű otthoni hálózat (WLAN).

Bemutatónkban vizuálisan is meg tudja nézni, miként kell az alkalmazást telepíteni.

Amennyiben az eRELAX Applikáció telepítésével vagy kezelésével kapcsolatban további kérdései lennének, kérjük küldjön levelet az info@vaillant.hu címre az alábbi adatokkal:

  • MAC cím / szériaszám és a szabályozó szoftververziója (az applikáción belül itt található meg: Saját termosztátjaim > saját termosztátom > Kommunikációs egység)
  • Fűtőkészülék típusa (fénykép, amennyiben lehetséges)
  • Saját hívószáma, esetleges további kérdések céljából
  • Probléma leírása

Amint csak lehet, a Vaillant háttértámogatása visszajelzést fog adni Önnek.

Letöltések