Keresés

Fűtési rendszerszabályozók távoli eléréssel

Ebben a cikkben azt a kínálatot szeretnénk összefoglalva bemutatni, hogy milyen megoldásokat tudunk nyújtani azoknak a vásárlóknak, akik haladnak korunk digitalizációjával és nem elégednek meg csupán azzal, hogy „nyomkodják és tekergetik” az otthoni fűtésszabályozójukat.

A mai rohanó világunkban mindenki zsebében ott lapul az internet, egyre növekvő és nem is extra igény (főleg a fiatalabb generáció körében), hogy az élet más területei mellett a fűtést és a használati melegvíz készítést távolról, leginkább egy okos telefonos applikáción keresztül intézzék. Mivel is tudunk ezen igényeknek megfelelni?

eRELAX - az egyszerű megoldás

Amennyiben egy direkt fűtési kör szabályozása a feladat (megoldható a rendszer hidraulikus váltós vagy hőcserélős leválasztása a hőtermelőtől), akkor az eRELAX szabályozót tudjuk ajánlani. Itt csak Wi-Fi kapcsolati lehetőség áll a rendelkezésünkre.

A termék egy időjárás követő szabályozó, de külső hőmérséklet érzékelőt egy kolléga se keressen hozzá, mivel internetes adatbázisból szerzi a külső hőmérséklet értéket (hálózati cím alapján behatárolja magát a készülék helyileg), és ezt továbbítja a kazánnak.

Külső programokkal is kompatibilis, mint az IFTTT („If this than that” – Ha a kiváltó ok megtörténik, akkor jöjjön egy előre meghatározott cselekedet. Bővebben: https://ifttt.com/). A másik ilyen kompatibilis alkalmazás ehhez a webes szabályozóhoz az Amazon Echo. Ezzel már nem kell a gyereket odazavarni a szabályozóhoz, elég csak hangutasítással Alexát megkérni. 2007-ig visszamenőleg valamennyi Vaillant készülékkel kompatibilis, amely rendelkezik eBUS csatlakozóval! Az eRELAX szabályozóval igény esetén a melegvíz-készítés is távolról kezelhető.

CikkszámMegnevezésNettó listaár*
0020197224eRelax62.600
Az eRelax szabályozó termékoldala

VR 920 – a rendszerszabályozó kapcsolata a külvilággal

Amennyiben több fűtési körös, vagy a gázüzemű hőtermelőn túl más rendszerrel is (hőszivattyú, napkollektor, lakásszellőztető berendezés, bizonyos feltételek mellett napelem) rendelkezünk, akkor a multiMATIC 700/f rendszerszabályozó azon túl, hogy az összes fentebb említett rendszert kezeli, a VR 920-as internetes kommunikációs egységgel, mobil applikáción keresztül a végfelhasználó hozzáférhet a rendszeréhez. Az egység Wi-Fi kapcsolat mellett akár vezetékesen is csatlakozhat az otthoni hálózathoz. Az applikáción belül a fűtési időprogramon túl a rendszerről alapvető üzemelési információk (például rendszernyomás) lekérdezhetőek, illetve komplett távdiagnosztika is az ügyfél rendelkezésére áll (figyelmeztet a karbantartásra, leállás esetén azonnal jelez a konkrét hibakóddal). 2007-ig visszamenőleg valamennyi Vaillant készülékkel kompatibilis, amely rendelkezik eBUS csatlakozóval!

CikkszámMegnevezésNettó listaár*
0020252922VR 920 internet kommunikációs modul61.900
A VR 920 modul termékoldala

ambiSENSE – a helyiségenkénti szabályozás

Várhatóan 2019 I. negyedévében megjelenő termékünkről egyelőre ízelítőt tudunk adni. Ez az ambiSENSE helyiségszabályozó rendszer, mely már a radiátorokat is külön-külön tudja szabályozni. Egy rendszerben maximum 20 db radiátorszelepet tud kezelni, melyhez opcionálisan max. 12 db fali helyiségszabályozó termosztátot lehet hozzá csoportosítani. A rendszer működéséhez mindenképpen szükséges egy multiMATIC 700 és egy VR 920-as kommunikációs modul. Mivel a termék bevezetés alatt áll, így árakat sajnos még nem tudunk közölni, csak később.

KNX – Integrálás egy okos otthonba

Amennyiben komplett KNX alapú épületfelügyelet kiépítése mellett dönt az ügyfél, lehetőségünk van abba a Vaillant rendszert is integrálni. Ez a csatoló kártya az eBUS információkat (mint például karbantartási jelzések, hibajelzések, dátum, pontos idő és külső hőmérséklet) tudja a felügyeleti rendszernek biztosítani. A rendszer csak multiMATIC 700/f rendszerszabályozóval működőképes, de ilyen igények esetén ez semmiképpen sem nevezhető megoldhatatlan akadálynak.

CikkszámMegnevezésNettó listaár*
S-0001-006ise smart connect KNX Vaillant137.600
A KNX modul termékoldala

Reméljük, hogy a sikerült felkelteni az érdeklődésüket és várjuk további kérdéseiket, illetve közérdekű témajavaslataikat!

* 2018.07.16-án érvényes árlista alapján megadott nettó listaárak