Keresés

recoVAIR központi lakásszellőztető rendszer

Az új házat építő vagy építtető végfelhasználó legtöbbször megkérdőjelezi, hogy szüksége lehet gépi szellőzésre. Az ablakokat szélesre tárni valóban nem túl bonyolult feladat. Legalábbis első hallásra.

Mert aki városban él, kétszer is meggondolja, hogy megéri-e csúcsforgalomban ablakot nyitni. Ha ráadásul allergiában szenved, akkor még inkább (statisztikai adat: Európában minden 3. ember szenved valamilyen allergiában). Továbbá az új építésű ingatlanoknál a filtrációs veszteség aránya jelentősen lecsökkent. Így a belső levegőben lévő pollen, pára, adott esetben a falakon megjelenő penész vagy a nehezen lebomló illékony anyagok (oldószerek, lakkok, ragasztók stb.) mind-mind megkeserítik a tiszta levegőre vágyók életét.

Erre a legtöbb végfelhasználó nem is gondol, vagy már csak akkor, amikor jelentős anyagi ráfordítással tudná a rendszert kiépíteni. Így nekik marad az ablaknyitás, vagy más egyéb alternatív módszer. Lakásszellőztető rendszer használatával jelentősen csökkenthető az allergének okozta károsodás, mert a por, pollen és más lebegő anyagok nem juthatnak be a házba. Ezen kívül folyamatos légcsere történik, amely kizárja az egészségre káros penészgombák elszaporodását. A komfortos közérzet számára fontos az is, hogy ezzel nem szűrődnek be az utcáról a külső zajok, mert a kontrollált lakásszellőztetés esetén nincsenek falakon áthaladó nyílások. Az ablakok zárva maradnak, de ennek ellenére a konyhai szagok és gőzök, valamint a fürdőben keletkező pára folyamatosan (és ellenőrzött módon) távozik.

A Vaillant megoldása a recoVAIR központi lakásszellőztető rendszer

Cégünk termékkínálatában 3 különböző névleges levegő térfogatáramot (150 m3/h; 260 m3/h ill. 360 m3/h az utóbbi látható a képen) biztosító lakásszellőztető rendszer érhető el. Mindegyik gép passzívház minősítéssel rendelkezik, illetve opcionálisan felszerelhető pollenszűrővel (Gyárilag F7-es finomságú beszívó oldali szűrővel érkezik).

Az összes recoVAIR szellőztető készülék gyárilag egy beépített páratartalom érzékelővel rendelkezik az Agua-Care igényfüggő szellőztetéséhez. Az entalpia hőcserélős fali készülékek (260 m3/h ill. a 360 m3/h gép esetén) ezen kívül a páravisszanyeréshez Agua-Care plus funkcióval vannak felszerelve. Az összes készüléknek automatikusan működő, moduláló bypass egysége is van, ami nyáron lehetővé teszi a passzív hűtést. Ezen kívül továbbá rendszernyomás felügyelettel rendelkeznek, ami kijelzi a rendszerben fellépő nyomásváltozásokat (pl.: ledugult szűrők). Mindegyik készülékbe opcionálisan előfűtő regiszter szerelhető, fagyvédelmi célból.

CikkszámMegnevezésNettó listaár*
0010016049recoVAIR VAR 150/4 R – mennyezeti/oldalfali, JOBBOS559.500
0010016050recoVAIR VAR 150/4 L – mennyezeti/oldalfali, BALOS559.500
0010016046recoVAIR VAR 260/4 – oldalfali, standard641.700
0010016045recoVAIR VAR 360/4 – oldalfali, standard691.600
0010016354recoVAIR VAR 260/4 E – oldalfali, entalpiahőcserélővel876.200
0010016355recoVAIR VAR 360/4 E – oldalfali, entalpiahőcserélővel964.700
recoVAIR (oldalfali) termékoldal
recoVAIR (mennyezeti) termékoldal

Milyen légcsatorna rendszer használható?

A recoVAIR lakásszellőztető készülékek számára a Vaillant átfogó tartozékprogramot kínál, amely egy komplett központi lakásszellőztető rendszer kialakításához szükséges. A lakásszellőztető készülékkel összehangoltan, külön rendelhető opcionális tartozékok gyors és flexibilis telepítést tesznek lehetővé.

Ahogy a képen is látható a lakásszellőztető berendezéseink mellé komplett rendszert forgalmazunk, legyen szó az EPP gerinc csövekről, hangtompító elemről, az osztó-gyűjtő dobozról, flexibilis csövekről vagy akár a befúvó/elszívó elemen elhelyezendő Vaillant nyúllal ellátott (elérhető egyéb kivitelben is) dizájn tárcsáról. A teljes tartozékkínálat a képen nem is fért el, mivel a vezérlésben a készülék mellé csatolható CO2 szenzort, vagy a multiMATIC 700-as rendszerszabályozót nem tartalmazza.

További részletes információk elérhetőek a tervezési segédletben:

recoVAIR tervezési segédlet (6532 kB)

recoVAIR tervezési segédlet - kivonat (1968 kB)

A készülékek és a csatlakozó légcsatorna idomok elérhetőek a Vaillant CAD-elemtárban is

CAD elemtár megnyitása

A központi hővisszanyerős lakásszellőztető rendszert – tekintettel az elosztó csőhálózatra – elsősorban új épületeknél lehet alkalmazni. Azonban a Vaillant gondolt azokra is, akiknél ekkora mértékű felújítást nem lehet megvalósítani. Erre az igényre decentralizált berendezésünk jelenthet megoldást az egészséges levegő biztosítására. Ezt a következő bejegyzésben fogjuk bemutatni Önöknek.

Reméljük, hogy a sikerült felkelteni az érdeklődésüket és várjuk további kérdéseiket, illetve közérdekű témajavaslataikat!

* 2018.07.16-án érvényes árlista alapján megadott nettó listaárak