Keresés

Elektromos fűtés, de nem hőszivattyúval

Az eddigi tapasztalatok bizakodóak ezzel a termékkel kapcsolatosan, viszont több olyan kérdés is felvetődött, amire most tudunk hatékony választ adni. Mit tudunk ajánlani, ha valóban csak néhány helyiséget szeretnénk fűteni és ezek relatíve messze vannak egymástól?

Elektromos fűtés, de nem hőszivattyúval – „Lehet másképp is?!”

Az elmúlt esztendőben az egyik hírlevél központi témája volt a Vaillant termékportfoliójában akkor megjelent elektromos kazán (Ha valamelyik kolléga lemaradt róla, akkor „eloBLOCK” néven keresheti, illetve a szükséges információkat itt találhat:

 

eloBLOCK termékoldal

 

Az eddigi tapasztalatok bizakodóak ezzel a termékkel kapcsolatosan, viszont több olyan kérdés is felvetődött, amire most tudunk hatékony választ adni.

Mit tudunk ajánlani, ha valóban csak néhány helyiséget szeretnénk fűteni és ezek relatíve messze vannak egymástól? Van, amikor a vizes rendszer kialakítása további kivitelezési nehézségeket jelent, de ha ragaszkodunk az elektromos energiához, mint primer energiaforrás, akkor…? Adja magát a válasz, hogy elektromos radiátor!

De mi is ez pontosan?

Alapvetően 3 különböző elektromos fűtőtestet különböztetünk meg:

  • Készülék, amelyek a levegő áramlása, azaz konvekció segítségével melegíti fel a helyiséget. Ilyen fűtőtest például az elektromos konvektor.
  • Készülék, amely hősugárzás segítségével melegíti fel a környező tárgyakat. Ilyen például az infra-fűtőpanel, amely a napsugárzáshoz hasonlóan melegít.
  • Kombinált készülékek, amelyek konvekciósan is fűtenek és valamilyen módon hősugárzást is megvalósítanak, mint például a fűtőpanelek.

Az elméleti kategorizálás után, egyértelműbben tudja eldönteni a Tisztelt olvasó, hogy Vaillant kínálatunkban, az előbbi felsorolásból az első verziónak megfelelő terméket tudjuk biztosítani.

Vaillant eloMENT – a közvetlen helyiségfűtő berendezés

Az új eloMENT VER elektromos helyiségfűtő a gyors felfűtés specialistája. Megnövelt biztonságának (IP 24 freccsenő víz elleni védelem, valamint védőszigetelés) köszönhetően tökéletesen alkalmas fürdőszobák, de hosszabb tartózkodásra nem szolgáló helyiségek (étkező, hall vagy dolgozószoba) közvetlen és komfortos fűtésére. Lapos kialakítása miatt szinte észrevehetetlen a Vaillant eloMENT VER készüléke, többek között a teljesen zajmentes működésből adódóan. Saját, beépített programozható termosztátjával a kívánt beltéri helyiséghőmérséklet bármikor elérhető, naponta akár többszöri ki-be kapcsolás időzítésével is.

Ezen felül a beépített vezérlés ablaknyitás funkcióval is rendelkezik, a környező hőmérséklet csökkenéséből ki tudja következtetni, hogy éppen intenzív szellőztetés folyik a helyiségben.

Ezeket a készülékeket elsősorban ritkábban használt helyiségek (fürdőszoba, hall, étkező vagy háztartási helyiség) fűtésére javasoljuk, de használható újépítésű otthonok esetén is, amennyiben alacsony a fűtési hőszükséglet és van az objektumnak napelemes rendszere.

CikkszámMegnevezésNettó listaár*
0010023955eloMENT VER 75/527.900
0010023956eloMENT VER 100/529.700
0010023957eloMENT VER 150/531.400
0010023958eloMENT VER 200/535.800
0010023959eloMENT VER 250/538.500
Az eloMENT termékoldala

Összesített információkat a termékadatlapon találhat:

eloMENT termékadatlap (661 kB)

Reméljük, hogy a sikerült felkelteni az érdeklődésüket és várjuk további kérdéseiket, illetve közérdekű témajavaslataikat!

* 2018.07.16-án érvényes árlista alapján megadott nettó listaárak