Keresés

Mit is választott pontosan Ake? – flexoTHERM ill. flexoCOMPACT !

Itt az idő, hogy a legutóbb feltett kérdésben eredményt hirdessünk! Köszönjük mindenkinek, akit megmozgatott kis játékra való invitálásunk és egyúttal gratulálunk a szerencsés nyerteseknek!

Most, hogy megismerkedtünk Ake-val és a hőszivattyús rendszerével, nézzük meg egy kicsit jobban, hogy milyen hőtermelőt is birtokol a skandináv filmsztárunk.

flexoTHERM vagy flexoCOMPACT exclusive – univerzális megoldás a Vaillant részéről

A flexoTHERM (5,8,11,15 és 19 kW-os kivitelben) ill. a flexoCOMPACT (5,8 és 11 kW-os kivitelben) hőszivattyúk között a lényegi különbség, hogy az utóbbi gyárilag fel van szerelve egy 190 literes rozsdamentes acél (!) használati melegvíz tárolóval. A koncepció érdekessége, hogy az alapot egy talajhő/víz hőszivattyú szolgáltatja. Mivel monoblokkos gépről beszélünk, ezért ezt a hőszivattyút valahol az épületen belül szükséges elhelyezni (a m2 árak növekedésével egyre kevésbé szeretnek az emberek gépészeti helyiségre áldozni, így sokszor ezek a gépek jobban szem előtt vannak). Pontosan ezért fektettünk nagy hangsúlyt a tervezésnél a minél alacsonyabb zajszennyezésre.

A hőszivattyú egy rezgéscsillapított alapra került, illetve valamennyi zajforrást a gépben gondosan hangszigeteltünk, melynek eredménye, hogy még a 19 kW-os gép is 50 db(A) alatti hangteljesítmény értékkel rendelkezik 1 méteres távolságban mérve (Egy átlagos hűtőszekrénynél vagy egy kondenzációs gázkészüléknél halkabb). Mit tehetünk, ha nem szondás gépben gondolkodunk, hanem víz hőforrásunk van? Semmi probléma, ugyanez a gép alkalmas kutas megoldásokhoz is, előszerelve elérhető a termékkínálatunkban a fluoCOLLECT talajvíz hőcserélő modul (Két kivitelben egy a 11 kW-ig illetve a 15 és 19 kW-os gépekhez). Passzív hűtést szeretnénk megvalósítani ezekkel a hőforrásokkal? Szintén semmi akadálya, előszerelt passzív hűtési moduljaink segítségével könnyen lekezelhető, akár a gép mögé esztétikusan el is lehet helyezni.

Mit tudunk tenni, ha egy igazán csendes levegős gépet szeretnénk?

Ahogyan a korábbi igények, ez sem jelent problémát. Ezen gépekhez csatlakoztatható az aroCOLLECT levegős kültéri egység, melyben egy ventilátor és egy hőcserélő kapott helyet, ahol a környezeti levegővel egy sóoldatot melegítünk. Maga a rendszer egészen -22⁰C-ig üzemképes. Mivel ebben az egységben a ventillátoron kívül nincs más zajforrás, így az 1 méteren mért érték 40 dB(A), az 5 méteren mért érték már 25 dB(A) hangteljesítmény alatt van! Így, ha levegőt használjuk hőforrásnak, akkor sem kell félni a szomszéd „jóindulatától” (Ausztriában például a levegős egységgel való kombinálással ez a rendszer piacvezetőnek tekinthető, pontosan az alacsony hangteljesítménye miatt!). 11 kW-os hőszivattyúig 1 darab, a 15 illetve 19 kW-os berendezéshez 2 kültéri egység szükséges.

Szeretne személyesen is meggyőződni erről a minőségről? Semmi akadálya!

Idei évben a cégünk új telephelyre költözött (Office Campus Irodaház, 1097 Budapest, Gubacsi út 6/B A épület), ahol az alkatrészraktárban illetve a gyakorlati oktatóban (Itt korábban közös légtér volt raktárhelyiségnek kialakítva, a mi kérésünkre lett ebből a gyakorlati oktató rész leválasztva) az épület üzemeltetője télen 15 ⁰C-ot tudott garantálni, illetve hűtésről nem tudott gondoskodni. Adta magát az alkalom, hogy bemutassuk akkor ezen termékünket (is), így a hűtést, illetve télen a szükséges hőmérséklet emelést egy flexoTHERM exclusive VWF 117/4 + aroCOLLECT VWL 11/4 SA levegő kollektor látja el. A rendszer üzem közben bármikor (munkaidőben) megtekinthető! Várunk minden kedves érdeklődő kollégát szeretettel (előzetes időpont egyeztetés előny)! Jöjjenek el és lássák a saját szemükkel, hallgassák meg a fülükkel! A kételkedők jelentik a legjobb reklámot, amikor személyesen meggyőződnek róla, hogy „ez a marketing nem csak ígéret!”