Webhelyünk cookie-kat használ, hogy a böngészést optimalizálja, visszajelzést ad számunkra a szükséges változtatásokat illetően, hogy Önnek a lehető legjobb élményt biztosíthassuk. Továbbá segíti hasznos és új tartalmak ajánlását. A cookie-k engedélyezéséhez kattintson az „Engedélyez” gombra, vagy egyszerűen csak folytassa a böngészést.

Elfogadom Elutasítom

Lakótér komfort alapjai

A lakótér komfortjának alapjai

Ami szükséges, hogy minden jól alakuljon

Egy modern fűtési rendszernek sok különböző követelményt kell teljesítenie. A lakótér komfortja és az energiahatékonyság mellett különösen fontos a jövőbe vetett biztonság.

A legfontosabb szempontokat az alábbiakban soroljuk fel.

Hőérzet és melegvíz komfort

Fűtési rendszerének a termikus alapfunkciókon túl rugalmasan kell reagálnia a váltakozó igényre és az időjárási viszonyokra. Ezzel párhuzamosan a melegvíz-ellátás során az összes csapolási helyen mindig megfelelő mennyiségű meleg vizet kell biztosítani várakozási idő, hőmérséklet vagy nyomásváltozás nélkül.

Energiafelhasználás és környezetvédelem

Az emelkedő energiaárak korszakában érdemes hatékony működésű fűtési rendszerbe invesztálni, mellyel duplán spórolhat: fűtési költséget és károsanyag kibocsátást. Ez különösen a megújuló energiahordozókra érvényes.

Gondoljon a jövőre

Már a telepítés során be kell tervezni a későbbi komfortot. Például a szolár rendszer vezetékei már előre beépíthetők még akkor is, ha csak később lesz a telepítésre lehetősége. Ezzel többet megspórolhat és a jövőben kisebb anyagi ráfordítást kell felhasználnia a bővítéshez. Ezek a modern fűtési rendszer kialakításához szükséges alapkövetelmények. Milyen energiafajta a legalkalmasabb az új fűtés „táplálására”?