Webhelyünk cookie-kat használ, hogy a böngészést optimalizálja, visszajelzést ad számunkra a szükséges változtatásokat illetően, hogy Önnek a lehető legjobb élményt biztosíthassuk. Továbbá segíti hasznos és új tartalmak ajánlását. A cookie-k engedélyezéséhez kattintson az „Engedélyez” gombra, vagy egyszerűen csak folytassa a böngészést.

Elfogadom Elutasítom

Fűtés feladatai

A fűtés legfontosabb feladata a kellemes komfortú lakótér hőmennyiségének biztosítása

Ezzel egyenértékű azonban a fogyasztás is: egy modern fűtési rendszertől elvárja a Végfelhasználó azt is, hogy a lehetőségekhez képest takarékosan működjön az energiaköltségek csökkenése mellett. Nyújtsa a legmagasabb komfortot és az egyéni hőigények minden esetben egy egyszerű gombnyomással, világos kezelhetőséggel teljesíthetőek legyenek.

Az Üzemeltető általában a legközelebbi gázszámla megérkezése után érzékeli igazán az energiaárak ugrásszerű emelkedésének hatását. A fűtés és melegvíz készítés együttesen a háztartások energiafogyasztásának közel 80- 90%-át teszi ki. Így a modern és takarékos fűtési technika használatával az energiaköltségek csekélyebb összegből is fedezhetők.

  • Intelligens rendszertechnika – saját maga gondoskodik arról, hogy a lehető legkevesebb energiát kelljen felhasználni és megbízhatóan, hiba nélkül lássa el a feladatát. A kívánt hőkomfort ezzel úgy biztosítható, hogy nem kérdés többé, mennyi energia szükséges hozzá.
  • Ma már általános, hogy a komfortos és energiatakarékos fűtőkészülékek modulációs üzemben működnek. Az akár 20 és 100% közötti modulációs tartománnyal rendelkező készülék teljesítménye önállóan illeszkedik a pillanatnyilag szükséges hőigényhez.
  • Az időjáráskövető szabályozóval felszerelt fűtési rendszerek még több komfortot nyújtanak. Ha megváltozik a külső léghőmérséklet, a szabályozó önmagától állítja be, hogy a kazánban emelkedjen vagy csökkenjen a fűtővíz hőmérséklet.
  • Az energiatakarékosság keretein belül a fűtéstechnika további szabályozási lehetőségeket is magában rejt. Az energiahordozóból az intelligens rendszer és a kondenzációs technika segítségével a legmagasabb fokú hő hasznosítható.

A kondenzációs készülékek napjainkra egyre inkább általánossá váltak.

A működés elve, hogy az égéstermék vízgőztartalmát lehűtik, melynek következtében az lekondenzálódik és a folyamat közben keletkező hő szabadon felhasználható.